Nyhet

Lumito

Lumito ökar förlusten, bedömer inte kunna nå CE-märkning 2021

Medicinteknikbolaget Lumito, som är verksamt inom digital patologi, redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Bolaget bedömer att de inte kommer kunna nå en CE-märkning under 2021, till skillnad från tidigare ambitioner. Det hänförs till att den nya IVDR-förordningen gör att det tar längre tid samt att ett oberoende granskningsföretag, notified body, måste involveras.

Rörelseresultatet blev -6,8 miljoner kronor (-2,8).

Resultatet efter skatt blev -6,8 miljoner kronor (-2,8).

Resultat per aktie hamnade på -0,08 kronor (-0,04).

Likvida medel uppgick till 29,6 miljoner kronor.

Bolagets vd Mattias Lundin beklagar den oro som aktieägare fått utstå på grund av skriverier i medier gällande storägaren Cardeon.

- Till våra aktieägare vill jag säga – arbetet på Lumito pågår och fortgår precis som före skriverierna. Under kvartalet har vi arbetat med och förberett en ny patentansökan. Vi har fått produktnamnet Acri registrerat som varumärke. Produktnamnet innefattar både scanner och reagenser, kommenterar Lundin.

Lumito, MkrQ1-2021Q1-2020
Nettoomsättning00,0
Rörelseresultat-6,8-2,8
Nettoresultat-6,8-2,8
Resultat per aktie, kronor-0,08-0,04
Likvida medel29,6


http://media.finwire.com/media/FWS005E854-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lumito

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lumito

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt