Nyhet

Mag Interactive är trygga med att spelarbetygen kommer tillbaka för Nya Quizkampen över tid - vd

Mobilspelsbolaget Mag Interactive är trygga med att spelarbetygen i form av ratings och reviews kommer tillbaka för Nya Quizkampen över tid, säger vd Daniel Hasselberg i en kommentar. Han förmedlar även att det rör sig om kalkylerade förändringar i spelet från bolagets sida.

Bakgrunden är att Nya Quizkampen får många negativa recensioner efter förändringar som implementerades i början av november. I recensionshistoriken framgår det att många användare av appen på Google Play och App Store anmärker på monitiseringsförändringar.

Mag Interactive har tidigare aviserat att man tänker implementera vissa förändringar, däribland flytta över Quizkampenspelare till Nya Quizkampen.

"Klagomålen handlar om att man får se reklam mellan sina spelrundor. Nya Quizkampens premiumpaket ser annorlunda ut och har en annan prissättning än i gamla Quizkampen. Alla gillar inte det och de vädrar då sitt missnöje i reviews", förklarar Hasselberg.

Tidigare idag hade appen 32 891 enstjärniga användarrecensioner av fem möjliga på Google Play, vilket har sänkt snittbetyget till klart under två stjärnor. Det kan jämföras med 2 271 stycken femstjärniga användarrecensioner på samma plattform. På App Store har många nya negativa recensioner sänkt appens snittbetyg till under tre stjärnor.

"Med så många spelare som vi har blir även en väldigt liten andel upprörda spelare en stor volym när man tittar på antal reviews", säger bolagschefen och fortsätter:

"Vi tror och hoppas att även de här upprörda spelarna kommer att se att Nya Quizkampen har så mycket mer att erbjuda att de kan tänka sig att köpa ett premiumabonnemang om de vill spela utan reklam framöver."

Bolagschefen påpekar att Mag Interactive är ett datadrivet företag och har testat den här förändringen i mindre skala och på ett antal marknader tills man var trygga med att det är rätt steg att ta.

"Det kommer massor av riktigt roliga förändringar för spelarna framöver också så vi är trygga med att ratings och reviews kommer tillbaka till där vi vill ha dem över tid", avslutar Mag Interactive-chefen.

Vid den senaste kvartalsrapporten var Mag Interactives snittintäkt per daglig spelare, ARPDAU, 3,38 dollar (2,62). Det markerade en ökning om 29 procent. I samband med rapporten förklarade Hasselberg att det finns massor kvar att göra för att öka denna snittintäkt.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om MAG Interactive

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien MAG Interactive

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt