Nyhet

Maha Energy har drabbats av försening för Tie-4 - kan påverka årsproduktionen

Oljebolaget Maha Energy har drabbats av förseningar vid Tie-4 och det innebär att företaget kan få problem att nå sin helårsprognos.

”Som meddelades i början av juli var produktionsvolymen under andra kvartalet lägre än planerat på grund av tillfälliga produktionsavbrott på Tie-fältet. Vid denna tidpunkt bedömde vi att vi skulle uppnå den tidigare uppskattade årliga snittproduktionen eftersom vi räknade med tillkommande produktion från Tie-4 och Illinois Basin (IB). Med nuvarande förseningar i färdigställandet av Tie-4 uppskattar vi att den genomsnittliga årliga produktionstakten för 2021 kommer att ligga på, eller något under, nedre delen av den tidigare prognosen”, säger Jonas Lindvall, vd för Maha Energy, i en kommentar.

Den genomsnittliga produktionen hittills i år är 3 550 BOEPD per dag. Per den 14 september har den ökat till 4 150. Vid utgången av året väntas den ha ökat till 5 000-5 500 BOEPD.

”Endast 25 meter från reservoaren gick borrsträngen av på Tie-4 och den påföljande omborrningen frustrerar i vår ambition att nå produktionsmålet för 2021. Före incidenten gick borrningen enligt plan och med tanke på de vanligtvis utmärkta reservoarkvaliten i den övre reservoaren är jag mycket förväntansfull på att se vad Tie-4 kommer att producera. Med över 500 meter av planerad reservoarexponering kan vi förvänta oss höga produktionsvolymer", avslutar Lindvall.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Maha Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Maha Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt