Nyhet

Malmbergs

Malmbergs ökar vinsten i Q4, föreslår 1,50 kronor i utdelning

Industribolaget Malmbergs Elektriska redovisar en högre omsättning och vinst i det fjärde kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen steg 3,5 procent till 190,0 miljoner kronor (183,5).

Rörelseresultatet blev 20,1 miljoner kronor (18,8), med en rörelsemarginal på 10,6 procent (10,2).

Resultatet före skatt var 18,9 miljoner kronor (18,1).

Resultatet efter skatt blev 14,7 miljoner kronor (14,1), och per aktie 1,84 kronor (1,76).

I utdelning föreslås 1,50 kronor (0).

Vd Johan Folke säger i rapporten att bolaget ser en fortsatt återhämtning och har denna gång också haft en mer gynnsam utveckling kring dollarn. På den negativa sidan finns prishöjningarna för sjötransporter och en ogynnsam valutautveckling mellan dollarn och kinesiska yuanen.

Vad gäller utvecklingen på de nordiska marknaderna har de förstärkningar som gjorts i Norge börjat ge resultat samtidigt som den positiva utvecklingen fortsätter i Danmark med ökad omsättning och förbättrat rörelseresultat.

”I Finland har vi omorganiserat ledningsfunktionen, varvid omstruktureringskostnader har belastat resultatet detta kvartal”, säger Folke.

Om covid-19 säger Folke att pandemin har påverkat bolaget under 2020 och att det är svårt att bedöma vilken påverkan blir framåt.

Malmbergs, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning190,0183,53,5%
Rörelseresultat20,118,86,9%
Rörelsemarginal10,6%10,2%
Resultat före skatt18,918,14,4%
Nettoresultat14,714,14,3%
Resultat per aktie, kronor1,841,764,5%
Utdelning per aktie, kronor1,500


http://media.finwire.com/media/FWM005AB87-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Malmbergs Elektriska

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Malmbergs Elektriska

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt