Nyhet

Många

Många av årets nya First North-bolag har blivit floppar men gjort rådgivarna rika - Di

Många av bolag som har noterats på First North under 2021 har gjort rådgivarna rika samtidigt som de blivit en dyr historia för aktieägarna. Det skriver Dagens industri som gjort en genomgång av årets listningar på First North.

Di räknar ihop totalt 24 bolag som utvecklats sämre än sin introduktionskurs. Dessa har placerats på börsen av någon av följande rådgivare, Carnegie, Pareto, ABG Sundal Collier, Redeye, G&W FK och Sedermera Fondkommission.

I fallet med Redeye, G&W och Sedermera har samtliga av de bolag som de hjälpt notera gått back.

Sämst i klassen är dock Carnegies notering av batteritillverkaren Nilar, som rasat drygt 90 procent från en värdering på drygt 3 miljarder kronor.

Carnegie står också bakom noteringen av Nimbus som är upp 37 procent och delar förstaplatsen med Signup Software som Pareto hjälpte ta till First North.

I en kommentar till årets utveckling av nya First North-bolagen beskyller Di rådgivarna att vara giriga genom att utnyttja den nuvarande aktiehajpen.

https://www.di.se/nyheter/noteringsfiaskon-for-radgivare-pa-first-north-miljarder-utraderade/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt