Maven Wireless: Vi har redan etablerat strategiska kontakter i Nordamerika, gjort hemläxan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Maven Wireless: Vi har redan etablerat strategiska kontakter i Nordamerika, gjort hemläxan

Maven

Maven Wireless, som utvecklar och säljer patenterade radiorepeaterprodukter för mobiltäckning, är aktuella med en nyemission på First North där majoriteten av pengarna ska gå till en lansering i Nordamerika. Strategiska kontakter har redan börjat etableras, säger vd:n Fredrik Ekström i en exklusiv intervju med Finwire.

- Vi har strategiska kontakter redan nu, och vi pratar exempelvis med transportmyndigheten i Toronto som ska ha en stor upphandling under nästa år. Vi är redan inne och påverkar och ser till så att de designar för våra typer av system.

Teckningsperioden för det svenska teknikbolagets noteringsemission löper mellan 10 till 26 maj och omfattar nya och befintliga aktier för upp emot 84,3 miljoner kronor inkluderat övertilldelning.

I USA, där 45 procent av den globala marknaden finns och där mobiloperatörerna köper stora volymer telekommunikationsutrustning, har man kontakter sedan tidigare i form av bland annat Hans Vestberg som är vd hos telekomjätten Verizon.

- Vi pratar med dem och Vestberg har introducerat oss i alla kanaler. Vi är redan registrerade i Verizons inköpssystem som leverantörer och vi är kontakt med deras teknikteam så vi vi vet exakt vilka produkter de behöver, berättar Ekström.

Enligt honom har Maven Wireless gjort hemläxan i förväg och arbetar strategiskt innan fötterna sätts på den amerikanska marken.

Där ska en egen organisation sättas på plats under andra halvåret 2021 för att kunna bearbeta den potentiellt lukrativa marknaden.

Bortsett från expansionskapital ska även en mindre del av emissionen gå till att vidareutveckla produkten som uppges betygsättas högst i varenda upphandling den är med i.

Vd:n vidhåller att man ligger före konkurrenter som dagens marknadsledare Commscope då Mavens produkter har fyra gånger så stor bandbredd, 40 procent mer yttäckning och en tredjedel av strömåtgången.

- Våra produkter har inte heller några kylfläktar och är helt underhållsfria. Man slipper genomföra serviceprogram och rengöra fläktar. I och med att de väger mindre och tar mindre material kan också installationspersonalen halveras, understryker Ekström.

Bolaget uppges ha en unik mix av kompetenser och teknologi så att det till och med finns konkurrerande bolag som knackar på dörren och frågar om hjälp.

- De vill ha konsulttimmar, de vill köpa vår digitala plattform och de klarar inte av det själva. Vi är väldigt unikt positionerade med den kompetensen vi har.

Denna positioneringen reflekteras även i bolagets ambitioner, och målet är att bli den dominerande spelaren i marknaden.

Siktet förmedlas vara inställt på att ta över Commscopes plats, och när det väl har skett ska bolaget sälja för ungefär en miljard årligen på längre sikt medan ebitda-marginalen ska överstiga 30 procent, enligt bolagsprospektet.

Ni pratar mycket om 5G, samtidigt har Japan och USA börjat forska inom 6G och nästa generationens mobilnät. Hur ser ni på framtiden inom det?

- Forskning och utveckling är viktigt för bolaget, och vinster kommer att återinvesteras för att leda teknikutvecklingen och möta kundernas krav. Vi kommer att vara på tårna, svarar bolagschefen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Maven Wireless

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Maven Wireless

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt