Medicinteknik är intressant område framöver för Lancelot Avalon som ökade 6,7 procent i september - upp 42,4 procent 2020 (rättelse)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Medicinteknik är intressant område framöver för Lancelot Avalon som ökade 6,7 procent i september - upp 42,4 procent 2020 (rättelse)

(I föregående version var siffrorna gällande avkastning fel i första stycket)

Fonden Lancelot Avalon steg 6,7 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,5 procent under samma period. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 42,4 procent och är därmed klart bättre än index som har ökat 8,2 procent. Det framgår av en månadsrapport
skriven av ansvarig förvaltare Erik Bertilsson.

Positiva bidragsgivare för månaden var Bonesupport och Camurus,

Negativa bidragsgivare för månaden var I-tech och Genova.

Enligt Bertilsson har fonden hittat investeringsmöjligheter i infektionsprevention och förebyggande av antibiotikaresistens. En av dessa investeringar är Bonesupport.

"Antibiotikaresistens är ett stort och snabbt växande problem. Redan nu är det den tredje vanligaste dödsorsaken i utvecklade länder och 2050 räknar WHO med att över 10 miljoner människor riskerar att dö på grund av antibiotikaresistens."

Inom detta område har fonden även investerat i Q-linea, ett medicinteknikbolag som utvecklar produkter inom infektionsdiagnostik.

"Q-linea genomför nu kliniska studier för att få produktgodkännande i Europa och USA. Man har även ett avtal för kommersialisering av ASTar med Thermo Fisher Scientific, ett av världens ledande diagnostikföretag. Vår bedömning är att Q-lineas produkt är betydligt bättre än konkurrerande alternativ och ser stor potential för snabb försäljningstillväxt redan från 2021."

Avslutningsvis skriver Bertilsson att Avalon har bytt namn under månaden till Avalon A och kommer finnas tillgänglig hos fler aktörer. I slutet av månaden kommer en ny fond vid namn Avalon B att lanseras.

Lancelot Avalon, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent6,7
Index MM, förändring i procent4,5
Fond i år, förändring i procent42,4
Index i år, förändring i procent8,2

Love Josefsson
[email protected], 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bonesupport

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt