Medicinteknik är intressant område framöver för Lancelot Avalon som ökade 6,7 procent i september - upp 42,4 procent 2020 (rättelse)

Nyhet

Medicinteknik är intressant område framöver för Lancelot Avalon som ökade 6,7 procent i september - upp 42,4 procent 2020 (rättelse)

(I föregående version var siffrorna gällande avkastning fel i första stycket)

Fonden Lancelot Avalon steg 6,7 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,5 procent under samma period. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 42,4 procent och är därmed klart bättre än index som har ökat 8,2 procent. Det framgår av en månadsrapport
skriven av ansvarig förvaltare Erik Bertilsson.

Positiva bidragsgivare för månaden var Bonesupport och Camurus,

Negativa bidragsgivare för månaden var I-tech och Genova.

Enligt Bertilsson har fonden hittat investeringsmöjligheter i infektionsprevention och förebyggande av antibiotikaresistens. En av dessa investeringar är Bonesupport.

"Antibiotikaresistens är ett stort och snabbt växande problem. Redan nu är det den tredje vanligaste dödsorsaken i utvecklade länder och 2050 räknar WHO med att över 10 miljoner människor riskerar att dö på grund av antibiotikaresistens."

Inom detta område har fonden även investerat i Q-linea, ett medicinteknikbolag som utvecklar produkter inom infektionsdiagnostik.

"Q-linea genomför nu kliniska studier för att få produktgodkännande i Europa och USA. Man har även ett avtal för kommersialisering av ASTar med Thermo Fisher Scientific, ett av världens ledande diagnostikföretag. Vår bedömning är att Q-lineas produkt är betydligt bättre än konkurrerande alternativ och ser stor potential för snabb försäljningstillväxt redan från 2021."

Avslutningsvis skriver Bertilsson att Avalon har bytt namn under månaden till Avalon A och kommer finnas tillgänglig hos fler aktörer. I slutet av månaden kommer en ny fond vid namn Avalon B att lanseras.

Lancelot Avalon, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent6,7
Index MM, förändring i procent4,5
Fond i år, förändring i procent42,4
Index i år, förändring i procent8,2

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev