Micro Systemation minskar omsättningen och gör förlust i andra kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Micro Systemation minskar omsättningen och gör förlust i andra kvartalet

Teknikbolaget Micro Systemation redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

Omsättningen sjönk 23,0 procent till 64,6 miljoner kronor (83,9).

Den lägre omsättningen uppges bero på flera sammanfallande faktorer, till största delen beroende på Nordamerika.

"Den större omorganisationen vi gjorde i USA i slutet av förra året börjar ge resultat och vi har stora förhoppningar framåt gällande den viktiga amerikanska marknaden. Vi gör rätt saker och vinner fler kunders förtroende, även om det inte är något som återspeglas i våra redovisade siffror ännu", uppger vd Joel Bollö.

Rörelseresultatet blev -1,9 miljoner kronor (12,1).

Resultatet före skatt var -3,9 miljoner kronor (11,2).

Resultatet efter skatt blev -2,9 miljoner kronor (10,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,16 kronor (0,56).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 1,1 miljoner kronor (-1,6).

Joel Bollö skriver i sitt vd-ord att bolaget är selektiva kring vilka de säljer till, då produkterna är väldigt kraftfulla.

"Vi har etisk policy som gör att vi kontinuerligt behöver utvärdera vilka länder samt organisationer vi levererar våra lösningar till. Som ett resultat levererar vi i år till färre regioner än tidigare. Detta påverkar vår omsättning kortsiktigt negativt."

Micro Systemation, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning64,683,9-23,0%
Rörelseresultat-1,912,1
Rörelsemarginal14,4%
Resultat före skatt-3,911,2
Nettoresultat-2,910,4
Resultat per aktie, kronor-0,160,56
Kassaflöde från löpande verksamhet1,1-1,6


http://media.finwire.com/media/FWM00631F9-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Micro Systemation

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Micro Systemation

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev