Momentum går vidare med särnotering av affärsområdet Komponenter & Tjänster på Nasdaq Stockholm
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Momentum går vidare med särnotering av affärsområdet Komponenter & Tjänster på Nasdaq Stockholm

Momentum

Industriåterförsäljaren Momentums styrelse har beslutat att påbörja arbetet för att förbereda en särnotering av det nuvarande affärsområdet, tillika rörelsesegmentet, Komponenter & Tjänster på Nasdaq Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Särnoteringen kommer att ske genom en utdelning av aktierna i det nuvarande dotterbolaget Momentum Group Komponenter & Tjänster till aktieägarna i Momentum Group. Ambitionen är att genomföra noteringen under första halvåret 2022.

Momentum Group-koncernen består idag av två starka och operativt fristående affärsområden med egna fokusområden och dedikerade ledningar. I syfte att förstärka respektive affärsområdes förutsättningar för att uppnå sina ambitioner på bästa sätt och härigenom skapa ökat aktieägarvärde har styrelsen nu gett koncernens företags­ledning i uppdrag att fortsätta arbetet med den uppdelning av koncernens verksamhet i två självständiga bolag som tidigare informerats om.

En styrelse i dotterbolaget Momentum Group Komponenter & Tjänster har utsetts bestående av Johan Sjö, Stefan Hedelius, Gunilla Spongh, Ylva Ersvik och Anders Claeson med Johan Sjö som ordförande.

Styrelsen har för avsikt att, till en extra bolagsstämma inför delningen, även föreslå att byta bolagets nuvarande namn från Momentum Group till Alligo, då avsikten är att affärsområdet Komponenter & Tjänster ska noteras under namnet Momentum Group.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alligo

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alligo

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt