Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Momentum

Momentum går vidare med särnotering av affärsområdet Komponenter & Tjänster på Nasdaq Stockholm

Industriåterförsäljaren Momentums styrelse har beslutat att påbörja arbetet för att förbereda en särnotering av det nuvarande affärsområdet, tillika rörelsesegmentet, Komponenter & Tjänster på Nasdaq Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Särnoteringen kommer att ske genom en utdelning av aktierna i det nuvarande dotterbolaget Momentum Group Komponenter & Tjänster till aktieägarna i Momentum Group. Ambitionen är att genomföra noteringen under första halvåret 2022.

Momentum Group-koncernen består idag av två starka och operativt fristående affärsområden med egna fokusområden och dedikerade ledningar. I syfte att förstärka respektive affärsområdes förutsättningar för att uppnå sina ambitioner på bästa sätt och härigenom skapa ökat aktieägarvärde har styrelsen nu gett koncernens företags­ledning i uppdrag att fortsätta arbetet med den uppdelning av koncernens verksamhet i två självständiga bolag som tidigare informerats om.

En styrelse i dotterbolaget Momentum Group Komponenter & Tjänster har utsetts bestående av Johan Sjö, Stefan Hedelius, Gunilla Spongh, Ylva Ersvik och Anders Claeson med Johan Sjö som ordförande.

Styrelsen har för avsikt att, till en extra bolagsstämma inför delningen, även föreslå att byta bolagets nuvarande namn från Momentum Group till Alligo, då avsikten är att affärsområdet Komponenter & Tjänster ska noteras under namnet Momentum Group.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alligo

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alligo

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.