Nyhet

Momentum kallar till extra stämma den 2 december för att besluta om namnbyte till Alligo

Aktieägarna i industriåterförsäljaren Momentum kallas till extra bolagsstämma torsdagen den 2 december. Stämman genomförs genom poströstning utan fysiskt deltagande.

Styrelsen föreslår att bolagsordningen ändras, innebärande att bolaget byter namn från Momentum Group till Alligo.

Styrelsen föreslår även att stämman beslutar om godkännande för styrelsen att erbjuda kontant inlösen av köpoptioner 2018/2022. Det handlar om att ett incitamentsprogram på 250 000 köpoptioner riktat till 50 nyckelpersoner som beslutades på årsstämman i augusti 2018.

Orsaken är att lösenperioderna för köpoptionerna kan komma att försvåra bolagets planerade särnotering av affärsområdet Komponenter & Tjänster på Nasdaq Stockholm, där ambitionen är att genomföra särnoteringen under första halvåret 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alligo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alligo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt