Nyhet

Murgröna

Murgröna fullföljer budet på ICA - förlänger acceptfristen

Murgröna Holding meddelar att det rekommenderade offentliga uppköpserbjudandet till aktieägarna i ICA Gruppen fullföljs och att acceptfristen förlängs till och med den 7 januari.

Murgröna kontrollerar 88,6 procent av kapitalet och rösterna.

Bolaget uppger att samtliga villkor för fullföljande av budet har uppfyllts, med undantag från acceptgraden mer än 90 procent av aktierna i ICA Gruppen (efter full utspädning). Murgröna har beslutat att frånfalla detta villkor och att fullfölja erbjudandet.

"Vi är väldigt nöjda över att så många aktieägare har accepterat budet och vi har hög tilltro till att vi inom kort tillsammans med AMF blir ägare till mer än 90 procent av aktierna i ICA Gruppen. Därför väljer vi nu att fullfölja erbjudandet och förlänga acceptfristen för att ge resterande aktieägare chansen att acceptera erbjudandet. Vi ser fram emot att möta framtiden med ett ICA Gruppen i en onoterad miljö efter att vi nått 90 procent", säger Göran Blomberg, vd för ICA-handlarnas Förbund.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ICA Gruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ICA Gruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt