Nanologica utökar samarbete med växtskyddsföretag, avtal värt 1,3 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nanologica utökar samarbete med växtskyddsföretag, avtal värt 1,3 miljoner kronor

Life science-bolaget Nanologica har tecknat avtal om ett fortsatt samarbete med det jordbruksföretag specialiserat på växtskydd som bolaget sedan tidigare arbetar med. Det utökade samarbetet syftar till att formulera ytterligare en ny aktiv ingrediens för växtskydd med hjälp av Nanologicas teknologi. Avtalsvärdet uppgår till 1,3 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nanologica ingick i september 2017 ett samarbetsavtal med ett globalt jordbruksföretag specialiserat på växtskydd, i syfte att förbättra formuleringar av aktiva ingredienser inom växtskydd. Avtalet har efter den initiala perioden förlängts i omgångar.

Det nu tecknade avtalet innebär en utökning av samarbetet till att innefatta ytterligare en aktiv ingrediens för växtskydd som Nanologica ska formulera med hjälp av teknologiplattformen NLAB Silica. Syftet är att kontrollera frisättningsprofilen för ingrediensen och därigenom få en bättre effekt och kunna minska mängden substans som används på åkrar. Det nya avtalet löper under sex månader och värdet uppgår till 1,3 miljoner kronor.

- Utmaningarna inom växtskydd är stora och vi ser att vår teknologi har möjlighet att lösa flera av de problem som industrin brottas med. Genom att använda liknande strategier som vi använder vid formulering av läkemedel är det möjligt att avsevärt minska spill och negativa miljöeffekter. Vi ser stor potential i vår teknologi inom detta område och kan i och med att vi skalar upp vår silikaproduktion till ton-nivåer tillhandahålla teknologin i industriell skala, säger professor Adam Feiler, teknikchef i Nanologica.

Av de tidigare formulerade ingredienserna har en gått vidare i småskaliga laboratoriestudier och en är på väg in i fältstudier, medan ett av de första projekten för en av de tidigare formulerade ingredienserna har avslutats.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nanologica

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nanologica

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt