Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Neodynamics

Neodynamics redovisar som planerat förlust - räknar med att försäljning successivt kommer igång i höst

Medicinteknikbolaget Neodynamics redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -17,3 miljoner kronor (-5,7). Resultatet före och efter skatt var -17,3 miljoner kronor (-7,2). Resultat per aktie hamnade på -0,29 kronor (-0,41).

"Kommersialiseringen av pulsbiopsisystemet NeoNavia har kommit i gång. Kliniker i Tyskland, England och Sverige utvärderar systemet i sin egen miljö på sina egna patienter och upplever skillnaden gentemot de system de hittills använt. Den återkoppling vi får är positiv både från radiologen och den som utvärderar provet, dvs patologen", skriver vd Anna Eriksrud i rapporten.

Företagets strategi är att fokusera på de viktigaste klinikerna i Storbritannien, Sverige och Tyskland.

"Vårt mål är att ha genomfört workshops med NeoNavia på de mest kända klinikerna inom ultraljudsledd biopsitagning denna vår och sommar, givet att pandemin tillåter det. Dessa kliniker blir referens-kliniker som kan bidra till att få andra att följa deras exempel. Parallellt räknar vi med att kundernas inköpsprocesser kommer på plats och första ordrar följer. Vi räknar med att försäljning successivt kommer i gång under hösten", fortsätter Eriksrud.

Neodynamics räknar med att lämna in ansökan till FDA under hösten i år. Bolaget betecknar detta som mycket viktigt.

"Registreringen i USA är en milstolpe för NeoDynamics och produkten. Den öppnar en mycket stor marknad och stärker NeoDynamics ställning i relation till potentiella partners. En USA-registrering lägger en bra grund också för ett godkännande i Kina som är nästa land på tur för NeoNavia", skriver Anna Eriksrud.Neodynamics, MkrQ1-2021Q1-2020
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-17,3-5,7
Resultat före skatt-17,3-7,2
Nettoresultat-17,3-7,2
Resultat per aktie, kronor-0,29-0,41


http://media.finwire.com/media/FWS005FD17-table-1

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om NeoDynamics

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien NeoDynamics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt