Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Neodynamics

Neodynamics redovisar som planerat förlust - räknar med att försäljning successivt kommer igång i höst

Medicinteknikbolaget Neodynamics redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -17,3 miljoner kronor (-5,7). Resultatet före och efter skatt var -17,3 miljoner kronor (-7,2). Resultat per aktie hamnade på -0,29 kronor (-0,41).

"Kommersialiseringen av pulsbiopsisystemet NeoNavia har kommit i gång. Kliniker i Tyskland, England och Sverige utvärderar systemet i sin egen miljö på sina egna patienter och upplever skillnaden gentemot de system de hittills använt. Den återkoppling vi får är positiv både från radiologen och den som utvärderar provet, dvs patologen", skriver vd Anna Eriksrud i rapporten.

Företagets strategi är att fokusera på de viktigaste klinikerna i Storbritannien, Sverige och Tyskland.

"Vårt mål är att ha genomfört workshops med NeoNavia på de mest kända klinikerna inom ultraljudsledd biopsitagning denna vår och sommar, givet att pandemin tillåter det. Dessa kliniker blir referens-kliniker som kan bidra till att få andra att följa deras exempel. Parallellt räknar vi med att kundernas inköpsprocesser kommer på plats och första ordrar följer. Vi räknar med att försäljning successivt kommer i gång under hösten", fortsätter Eriksrud.

Neodynamics räknar med att lämna in ansökan till FDA under hösten i år. Bolaget betecknar detta som mycket viktigt.

"Registreringen i USA är en milstolpe för NeoDynamics och produkten. Den öppnar en mycket stor marknad och stärker NeoDynamics ställning i relation till potentiella partners. En USA-registrering lägger en bra grund också för ett godkännande i Kina som är nästa land på tur för NeoNavia", skriver Anna Eriksrud.Neodynamics, MkrQ1-2021Q1-2020
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-17,3-5,7
Resultat före skatt-17,3-7,2
Nettoresultat-17,3-7,2
Resultat per aktie, kronor-0,29-0,41


http://media.finwire.com/media/FWS005FD17-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NeoDynamics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NeoDynamics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt