Nyhet

New Equity Venture ökar resultatet kraftigt det under tredje kvartalet

New Equity Venture redovisade idag ett minskat rörelseresultatet under tredje kvartalet men även ett kraftigt ökat nettoresultat och vinst per aktie.

Intäkterna uppgick till 12,7 miljoner kronor (1,2).

Rörelseresultatet blev -3,3 miljoner kronor (1,4).

Resultat före skatt blev 4,6 miljoner kronor (1,0).

Nettoresultatet blev 5,2 miljoner kronor (0,1).

Resultatet per aktie blev 1,25 kronor (0,02).

"Vi fortsätter vara ödmjuka för tiden vi lever i, samtidigt som vi ser rekordnoteringar på aktiemarknader runt om i världen ser vi folk bli arbetslösa och den underliggande statistiken ser oroande ut. Därför är det viktigare än någonsin att fortsätta vårt långsiktiga arbete med hård kostnadskontroll, genomföra bra investeringar samt hålla fokus inom prioriterade områden [...]", kommenterar vd:n Thomas Jansson.

År 2025 ska bolaget inneha tillgångar om 750 till 1 000 miljoner kronor, ha upp till 50 innehav i portföljen, omsätta 150 till 200 miljoner kronor i dotterbolagen samt uppnå en ebitda-marginal om 7,5 -12,5 procent.

New Equity Venture, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Rörelseresultat-3,31,4
Resultat före skatt4,61,0360,0%
Nettoresultat5,20,15 100,0%
Resultat per aktie, kronor1,250,026 150,0%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NanoCap

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NanoCap

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt