New Yorks legalisering av sportbetting positivt, men villkoren är tuffa enligt analytiker - Di

Nyhet

{newsItem.title}

New Yorks legalisering av sportbetting positivt, men villkoren är tuffa enligt analytiker - Di

Delstaten New Yorks beslut att legalisera sportbetting online är positivt men villkoren är tuffa för bolagen. Det uppger Pareto Securities spelbolagsanalytiker Marlon Värnik till Dagens industri.

Legaliseringen ingår i den budgetöverenskommelse som blev uppnådd sex dagar efter att tidsfristen löpt ut.

Värnik säger att det är positivt att sportbettingen kommer tidigare än väntat men anser att villkoren är tuffa då minst 50 procent av bruttospelintäkterna går till delstaten. Därutöver är licensavgiften på 25 miljoner dollar. Det finns vidare också en rad oklarheter, så som kring så kallade ”tribal casinos”, vilka enligt Värnik kan utmynna i stämningar mot delstaten. Det i sin tur kan förskjuta starten.

Ett av de bolag som utpekats att komma att gynnas mest av legaliseringen i New York är sportboksleverantören Kambi.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev