Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

NFO Drives ser förbättrad marknad - kunder har börjat beställa igen

Industribolaget NFO Drives ser nu att marknaden åter kommit igång efter att besvärligt andra kvartal med nedstängningar hos många kunder. Bland annat har tyska och holländska kunder åter börjat beställa, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det noteras även att lagernivåerna, enligt vad NFO Drives uppfattar, är påtagligt låga hos många av kunderna.

"Utmaningen för NFO Drives är att nu klara av att öka leveranserna efter den neddragning av verksamheten som skedde i slutet av det första kvartalet. Vår prognos är därför fortfarande att innevarande kvartal omsättningsmässigt kommer att bli något lägre än förra året, då bolaget nådde en omsättning på nästan 9 MSEK", skriver bolaget.

Om man lyckas med att få igång leveranserna är bedömningen dock att en stor del av försäljningstappet till följd av pandemin kan tas igen under fjärde kvartalet. Då nås en omsättning på i stort sett samma nivå som 2019.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NFO Drives

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NFO Drives

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt