Nobina reviderar finansiella mål i samband med kapitalmarknadsdag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nobina reviderar finansiella mål i samband med kapitalmarknadsdag

Nobina

Bussoperatören Nobina presenterar nya affärsområden och reviderade finansiella mål i samband med onsdagens kapitalmarknadsdag. Det framgår av ett pressmeddelande.

De reviderade finansiella målen innebär en genomsnittlig årlig nettoomsättningstillväxt på 7 procent, en ebita-marginal på 6,5 procent, en nettoskuldsättningsgrad om 3-4 gånger ebitda och en utdelningspolicy på minst 60 procent av nettovinsten.

Bolaget förändrar också sina affärsområden och ett uppdaterat strategiskt ramverk för lönsam tillväxt. Det innebär ett ökat fokus på kärnverksamheten i Nobina Bus, men även de nya affärsområdena Nobina Care och Nobina Mobility.

- Nobina har en stark position på marknaden. För att ta nästa steg på vår resa och bygga ytterligare på de starka underliggande faktorer som kännetecknar marknaden för kollektivtrafiktjänster tillkännager vi idag nya strategiska prioriteringar och reviderade finansiella mål. Vi är övertygade att dessa kommer att göra det möjligt för oss att behålla vår ledande position, samtidigt som vi skapar hållbart värde till alla våra aktieägare. För Nobina innebär detta att främja organisk tillväxt samt driva en aktiv förvärvsagenda, låta ESG utgöra kärnan i hela vår verksamhet samt att upprätthålla en attraktiv utdelningspolicy, kommenterar vd Magnus Rosén.

Bolagets reviderade finansiella mål är följande:
* Tillväxt: en genomsnittlig årlig nettoomsättningstillväxt om 7 procent, justerat för Samtrans covid-19-verksamhet
* Lönsamhet: en ebita-marginal om 6,5 procent, vid en genomsnittlig kontraktsålder på 50 procent av den genomsnittliga kontraktslängden.
* Skuldsättning: under normala omständigheter ska nettoskuldsättningsgraden vara 3-4 gånger ebitda, inklusive strategisk skuldsättning
* Utdelning: under normala omständigheter räknar Nobina med en årlig utdelning om minst 60 procent av nettoresultatet.

Bolaget förändrar även sin segmentsrapportering och framöver kommer rapporteringen för segmentet att se ut som följande; Nobina Bus Sverige, Nobina Bus Finland, Nobina Bus Norge, Nobina Bus Danmark och Nobina Care. Nobina Mobility kommer att rapporteras inom centrala funktioner, med separata KPI:er för detta område.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt