Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordic

Nordic Waterproofing ökade rörelseresultatet i Q3 (uppdatering)

(Uppdatering avser vd-kommentar)

Tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing redovisar en ökad omsättning och rörelseresultat i det tredje kvartalet jämfört med året innan. Nettoresultatet var lägre jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen steg 9,5 procent till 1 003 miljoner kronor (916). Organisk tillväxt var 1 procent.

Medan affärsområde Products and Solutions har bidragit positivt med 4 procent till den organiska tillväxten (hela ökningen kan relateras till prishöjningar), har motsvarande organisk tillväxt var -8 procent inom Installation Services i Finland.

”Det senare har främst orsakats av förseningar på arbetsplatser som en konsekvens av materialbrist och att vi agerat disciplinerat i att upprätthålla våra marginaler”, kommenterar vd Martin Ellis.

Bruttovinsten blev 298 miljoner kronor (283), med en bruttovinstmarginal på 29,7 procent (30,9).

Ebitda-resultat blev 176 miljoner kronor (164), med en ebitda-marginal på 17,5 procent (17,9).

Rörelseresultatet blev 140 miljoner kronor (133).

"Den positiva utvecklingen för rörelseresultatet förklaras av det förbättrade resultatet för området prefabricerade träelement och har uppnåtts trots lägre marginal på grund av ökade råmaterialpriser för andra områden inom Products & Solutions samt lägre resultat från verksamheterna inom Installation Services", säger Martin Ellis.

Resultatet efter skatt blev 86 miljoner kronor (98), och per aktie 3,58 kronor (4,10).

"Vi fortsätter att fokusera på organisk tillväxt, lönsamhet, hållbarhet och selektiva förvärv. Vår balansräkning är solid och vi har fortsatt kapacitet att genomföra förvärv i linje med vår strategiska inriktning att främja hållbara byggnadslösningar och förbättra vårt produkt- och tjänsteutbud", avslutar Martin Ellis.

Nordic Waterproofing, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning1 0039169,5%
Bruttoresultat2982835,3%
Bruttoresultatmarginal29,7%30,9%
EBITDA1761647,3%
EBITDA-marginal17,5%17,9%
Rörelseresultat1401335,3%
Rörelsemarginal14,0%14,5%
Nettoresultat8698-12,2%
Resultat per aktie, kronor3,584,10-12,7%


http://media.finwire.com/media/FWM0068BFF-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordic Waterproofing

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordic Waterproofing

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt