Norwegian gör som väntat brakförlust på grund av pandemin - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Norwegian gör som väntat brakförlust på grund av pandemin

Flygbolaget Norwegian redovisar kraftigt minskande omsättning och en rejäl förlust under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

- 2020 var ett exceptionellt krävande år för hela flygbranschen och för Norwegian. Resultatet för fjärde kvartalet är därför inte överraskande, konstaterar koncernchef Jacob Schram.

Bolaget uppger att rekonstruktionsprocesserna som inleddes under fjärde kvartalet på Irland och i Norge går som planerat.

"Målet är att minska skulden, anpassa storleken på flottan till framtida verksamhet och säkra nytt kapital till bolaget. Norwegian ska minska skulden betydligt till cirka 20 miljarder NOK och hämta fyra till fem miljarder NOK i nytt kapital. Under 2020 minskade den räntebärande skulden med 18 miljarder NOK", skriver bolaget.

Omsättningen i fjärde kvartalet sjönk 92,5 procent till 669,8 miljoner norska kronor (8 944).

Rörelseresultatet blev -15 880 miljoner norska kronor (-1 278).

Justerat rörelseresultat utföll på -14 884 miljoner norska kronor (-1 198).

Resultatet efter skatt blev -16 628 miljoner norska kronor (-1 873). Nettoförlusten inkluderar nedskrivningar på 12,8 miljarder.

Norwegian, MNOKQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning669,88 944-92,5%
Rörelseresultat-15 880-1 278
Rörelseresultat, justerat-14 884-1 198
Nettoresultat-16 628-1 873


http://media.finwire.com/media/FWM005B349-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Norwegian Air Shuttle (NO)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Norwegian Air Shuttle (NO)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev