Nyhet

Nyckelpersoner

Nyckelpersoner i Touchtech förvärvar aktier av närstående till vd och ingår lockup-avtal

Närstående till mjukvarubolaget Touchtechs vd Deniz Chaban har avyttrat 22 200 aktier till kursen 27 kronor per aktie den 14 april. Affären har gjorts utanför marknaden. Köparna är alla nyckelpersoner och anställda på Touchtech. Den nya försäljningschefen som nyligen rekryterades är en av köparna.

Köparna ingår lockup-avtal, där de under 24 månader inte får avyttra sina innehav, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"I syfte att behålla viktig kompetens kvar i Touchtech har nyckelpersoner fått möjlighet att köpa aktier mot avbetalning under lockup-avtalet på 24 månader. Upplägget möjliggör för nyckelpersonerna att förvärva mer aktier än vad de annars hade haft likviditet till. Med fler kollegor som delägare i Touchtech skapas ett starkare engagemang under den fortsatta tillväxtresan, vilket gynnar alla aktieägare", kommenterar Deniz Chaban bakgrunden till försäljningen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Touchtech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Touchtech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt