Oaktree Capital 'väldigt stödjande' kring MGI:s förvärvsstrategi

Nyhet

{newsItem.title}

Oaktree Capital 'väldigt stödjande' kring MGI:s förvärvsstrategi

Den nya minoritetsägaren Oaktree Capital, med över 140 miljarder dollar under förvaltning, är "väldigt stödjande" kring Media and Games Invests (MGI) strategi att förvärva andra medelstora spelutvecklare i linje med det senaste storförvärvet av KingsIsle. Det säger bolagets finanschef Paul Echt i en intervju med GBC Management.

"Vi hade varit i vardaglig kontakt med Oaktree under en tid. Då transaktionen blev mer konkret kunde Oaktree assistera oss med den nödvändiga finansieringen med väldigt kort varsel", säger finanschefen under intervjun.

Som en del av transaktionen kommer Oaktree Capital med bas i USA att inta en minoritetsposition på cirka nio procent, vilket MGI uppger att man är mycket bekväma med.

När det kommer till den uppdaterade förvärvsstrategin som nu även inrymmer stora mål på marknaden säger Echt att man har adderat en ytterligare dimension till strategin.

"Det viktigaste är att vi köper inte vad som helst och inte till vilket pris som helst. En affär är endast intressant för oss om den är strategiskt och kommersiellt attraktiv", förklarar finanschefen.

I intervjun uttrycker han även att investerare kan förvänta sig stark såväl organisk som förvärvsdriven tillväxt från MGI under 2021.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Media and Games

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Media and Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev