Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Oasmia Pharmaceutical överför kommersiella Apealea-rättigheter i Norden till Inceptua

Forskningsbolaget Oasmia Pharmaceutical har tecknat avtal om att överlåta de kommersiella rättigheterna rörande Apealea i Norden och Baltikum till Inceptua Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet träder i kraft omedelbart. Inceptua har sedan tidigare även de exklusiva rättigheterna i övriga delar av Europa. Det avtalet undertecknades 2020 tillsammans med Oasmia Pharmaceuticals globala strategiska partner Elevar Therapeutics.

Oasmia Pharmaceutical kommer enligt det nya avtalet att erhålla tvåsiffrig royalty på den försäljning som genomförs.

”Det här avtalet gör det möjligt för Oasmia att fortsätta effektivisera verksamheten och fokusera på att bygga vår projektportfölj inom onkologi. Oasmia har valt att samarbeta med Inceptua eftersom de är en idealisk partner för Apealea i Norden och Baltikum. De har expertisen och infrastrukturen som krävs för att lyckas med att kommersialisera Apealea i hela Europa”, säger François Martelet, vd på Oasmia Pharmaceutical, i en kommentar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vivesto

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vivesto

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt