Ökad förlust för Expres2ion Biotech - Börskollen

Nyhet

Ökad förlust för Expres2ion Biotech

Expres2ion Biotech redovisar en något lägre omsättning och ökad förlust i det tredje kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen sjönk 3,1 procent till 3,1 miljoner kronor (3,2).

Rörelseresultatet blev -3,3 miljoner kronor (-2,6).

Resultatet före skatt var -5,5 miljoner kronor (-3,6).

Resultatet efter skatt blev -4,9 miljoner kronor (-2,9), och per aktie -0,30 kronor (-0,22).

Likvida medel uppgick till 30,4 miljoner kronor (2,6).

I rapporten uttrycker vd Bent Frandsen nöjdhet över att man genomfört en kapitalanskaffning då man äntligen kan sätta igång arbetet med HER2 VLP-bröstcancervaccinet AV001.

”Det finns en god chans att med de investeringar vi gör nu kommer att leda till ett nytt behandlingsvaccin som visar solida immunsvar hos människor inom några år. Och det är en väldigt attraktiv position att vara i”, säger Frandsen.

Expres2ion Biotech, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning3,13,2-3,1%
Rörelseresultat-3,3-2,6
Resultat före skatt-5,5-3,6
Nettoresultat-4,9-2,9
Resultat per aktie, kronor-0,30-0,22
Likvida medel30,42,61 069,2%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om ExpreS2ion Biotech

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien ExpreS2ion Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev