Ökad förlust för Peckas Naturodlingar - Börskollen

Nyhet

Ökad förlust för Peckas Naturodlingar

Fisk- och grönsaksodlingsbolaget Peckas Naturodlingar ökar både omsättningen och förlusten i det tredje kvartalet, jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 31,8 procent till 2,9 miljoner kronor (2,2).

Rörelseresultatet blev -5,7 miljoner kronor (-2,8). I resultatet ingår omstruktureringskostnader på 2,4 miljoner kronor.

Resultatet före och efter skatt var -5,8 miljoner kronor (-3).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,9 miljoner kronor (-0,7).

Likvida medel uppgick till 1,0 miljoner kronor (5,3).

"Omställningen till systemleverantör har under kvartalet kraftigt belastat bolaget vad gäller omstruktureringskostnader. Vidare har bolaget tagit strategiska beslut för att långsiktigt utveckla verksamheten, vilket på kort sikt belastat resultatet", framgår det i rapporten.

Omställningen har också lett till ett visst avbräck i försäljningen samt minskad produktion i växthusen. Det har gjort att intäkterna legat på cirka 70 procent av vad som hade varit fallet utan förändringarna i verksamheten, uppges det.

”Även nästa kvartal förväntas att vara präglat av denna typ av kostnader samt påverkade intäkter. Först under första kvartalet 2021 är den nya organisationen och driften på plats fullt ut. Då ska åtgärder ha genomförts som minskar kostnadsbilden med upp till 5 miljoner kronor per år och omsättningen inte längre påverkas av omställningen i samma utsträckning”, skriver bolaget.

Peckas Naturodlingar, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning2,92,231,8%
Rörelseresultat-5,7-2,8
Resultat före skatt-5,8-3
Nettoresultat-5,8-3
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,9-0,7
Likvida medel1,05,3-81,1%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Peckas Naturodlingar

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Peckas Naturodlingar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev