Nyhet

Övergången

Övergången till elfordon kan kräva upp emot 2,5 biljoner dollar, kanske kan finansieras genom SPAC:s- BofA

Övergången från bränslebilar till förnyelsebara elfordon kan kosta upp emot 2,5 biljoner dollar och att finansiera denna revolutionen kan vara ett stort hinder, säger Bank of America. Det framgår av en analys som Markets Insider tagit del av.

Det senaste uppsvinget inom SPAC-bolag som siktar in sig på elfordonsbolag indikerar på att det finns mycket kapital som väntar på att användas i sektorn. Med detta i åtanke förväntar sig banken att kapitalresningar för nya EV-bolag kommer fortsätta i 2021.

Vidare menar Bank of America att nykomlingarna kan ha en fördel mot äldre biltillverkare genom fri tillgång till billigt kapital för att finansiera produktutveckling, kapacitetsexpandering med mera.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt