Nyhet

Oxford

Oxford Biomedica redovisar rekordresultat - stärkt av covid-vaccinet med AstraZeneca

Läkemedelsbolaget Oxford Biomedica redovisar rekordresultat som till stor del utgörs av försäljningsframgångar med covid-19-vaccinet man utvecklat tillsammans med Astra Zeneca. Det framgår av bolagets halvårsrapport.

Intäkterna ökade med 139 procent till 81,3 miljoner pund för första halvåret, upp från 34 miljoner pund under samma period förra året - främst på grund av biobearbetning och kommersiella intäkter.

"Exceptionell tillväxt sågs inom biobearbetning och kommersiell utveckling, där intäkterna ökade med 223 procent till 75,6 miljoner pund (23,4), drivet av det mycket framgångsrika covid-19-vaccinavtalet med Astra Zeneca", heter det.

Vidare tillkännager Biomedica att Serum Life Sciences gjort strategiska investeringar i bolaget. Drygt 50 miljoner pund investeras, vilket ger ett ägande på 3,9 procent. Pengarna ska användas till att utveckla området vid Oxbox, bland annat planeras att addera flera oberoende GMP-klassade tillverkningslinjer till mitten av 2023.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt