Nyhet

Pagero

Pagero Group backar 8,8 procent i premiärhandeln på First North

Affärsnätverksbolaget Pagero Group började idag den 22 oktober att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet PAGERO. Intresset för erbjudandet att teckna aktier i bolaget var mycket stort.

Pagero är ett SaaS-bolag med målsättning att bygga världens största öppna affärsnätverk för att digitalisera handel mellan köpare och säljare. Huvudägare är Summa Equity.

Pagero erbjuder ett smart affärsnätverk som kopplar ihop köpare och säljare världen över för automatiserad och säker kommunikation av affärsdokument, exempelvis ordermeddelanden, fakturor och betalinstruktioner samt för att säkerställa lokal regelefterlevnad.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 24 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för bolaget efter erbjudandet på 3,7 miljarder kronor.

Erbjudandet omfattar 20,83 miljoner nyemitterade aktier, vilket vid fullteckning kommer att tillföra bolaget 500 miljoner kronor före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption på att sälja ytterligare befintliga aktier för 75 miljoner kronor, vilket summerar erbjudandet till 575 miljoner kronor vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen.

Ankarinvesterare är fonder förvaltade av I&T Asset Management, Fondsmæglerselskabet Investering & Tryghed och Swedbank Robur Fonder som tecknar aktier för 230 miljoner kronor. Swedbank Robur Fonder är redan innan erbjudandet en befintlig aktieägare i bolaget.

Aktien har hittills i dag handlats till 24,07 kronor som högst betalt och 21,015 kronor som lägst betalt. Klockan 09.20 var senast betalt 21,90 kronor, vilket är 8,8 procent lägre än teckningskursen på 24 kronor per aktie. Aktier för 65 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 154,22 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 3,4 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Pagero Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Pagero Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt