Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pagero

Pagero Group backar 8,8 procent i premiärhandeln på First North

Affärsnätverksbolaget Pagero Group började idag den 22 oktober att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet PAGERO. Intresset för erbjudandet att teckna aktier i bolaget var mycket stort.

Pagero är ett SaaS-bolag med målsättning att bygga världens största öppna affärsnätverk för att digitalisera handel mellan köpare och säljare. Huvudägare är Summa Equity.

Pagero erbjuder ett smart affärsnätverk som kopplar ihop köpare och säljare världen över för automatiserad och säker kommunikation av affärsdokument, exempelvis ordermeddelanden, fakturor och betalinstruktioner samt för att säkerställa lokal regelefterlevnad.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 24 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för bolaget efter erbjudandet på 3,7 miljarder kronor.

Erbjudandet omfattar 20,83 miljoner nyemitterade aktier, vilket vid fullteckning kommer att tillföra bolaget 500 miljoner kronor före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption på att sälja ytterligare befintliga aktier för 75 miljoner kronor, vilket summerar erbjudandet till 575 miljoner kronor vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen.

Ankarinvesterare är fonder förvaltade av I&T Asset Management, Fondsmæglerselskabet Investering & Tryghed och Swedbank Robur Fonder som tecknar aktier för 230 miljoner kronor. Swedbank Robur Fonder är redan innan erbjudandet en befintlig aktieägare i bolaget.

Aktien har hittills i dag handlats till 24,07 kronor som högst betalt och 21,015 kronor som lägst betalt. Klockan 09.20 var senast betalt 21,90 kronor, vilket är 8,8 procent lägre än teckningskursen på 24 kronor per aktie. Aktier för 65 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 154,22 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 3,4 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Pagero Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Pagero Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.