Nyhet

Pareto inleder bevakning av 24Sevenoffice med behåll och riktkurs 42 kronor

Pareto Securities inleder bevakning av affärssystembolagets 24Sevenoffice med rekommendationen behåll och en riktkurs på 42 kronor. Det framgår av en analys daterad den 17 september.

Riktkursen motsvarar en multipel för företagsvärdet i relation till försäljningen på 14,0 på prognoserna för 2020 och 11,0 för 2021. Riktkursen understöds också av Paretos diskonterade kassaflödesvärdering på 44 kronor per aktie.

24Sevenoffice ökade antalet kunder med 32 procent i årstakt från slutet av 2016 till andra kvartalet 2020 och kundintaget ökade med 29 procent i andra kvartalet 2020.

Pareto förväntar sig se en förbättring i den genomsnittliga intäkten per kund, till följd av ökad försäljning av tilläggsmoduler och nya tjänster. Analyshuset förväntar sig att bolaget når en ebitda-marginal på 8,7 procent för 2020 och 13,3 procent för 2021.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om 24SevenOffice

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien 24SevenOffice

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt