Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Paretos

Paretos svenska portfölj slog index - gör inga ändringar inför januari

Pareto Securities svenska aktieportfölj steg 0,9 procent i december. Detta innebar en överprestation på 3,6 procentenheter mot jämförelseindexet.

Av de tio bolagen som ingår i portföljen kom Filo Mining att utvecklas bäst med en ökning på 28,7 procent. Sämsta aktien var Vicore Pharma som fortsatte att handlas volatilt och backade 24,8 procent under månaden. Sex av de tio bolagen i portföljen steg under december.

Inför januari gör Pareto inte några ändringar. Man tror fortsatt att marknaden är en i större nedåtgående trend och förespråkar därför försiktighet.

“Vi förblir försiktiga med den övergripande marknaden i januari och förespråkar exponering mot namn där vinstförväntningarna och utsikterna förblir relativt isolerade från företagsspecifika faktorer”, skriver Pareto.

Portföljen utgörs av Filo Mining, Munters, Essity, Storytel, Securitas, Handelsbanken, Vicore Pharma, Telia, Orrön Energy och Calliditas.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Calliditas Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt