Peckas Naturodlingar genomför företrädesemission på 26,5 miljoner kronor

Nyhet

Peckas Naturodlingar genomför företrädesemission på 26,5 miljoner kronor

Fisk- och grönsaksodlingsbolaget Peckas Naturodlingar har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 26,5 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen omfattas av teckningsförbindelser upp till ett sammanlagt belopp om 13,25 miljoner kronor, motsvarande 50 procent av emississionsvolymen. Cirka 9,8 miljoner kronor av teckningsförbindelserna avses erläggas genom kvittning av fordringar mot bolaget

Syftet med företrädesemissionen är främst att genomföra övergången från livsmedelsproducent till systemleverantör och möjliggöra leveransen av bolagets första system, Peckas Compact, samt säkerställa att Peckas fortsätter ligga i framkant inom utveckling av akvaponisk livsmedelsproduktion. Därtill avser bolaget att stärka dess rörelsekapital för att möjliggöra fortsatt produkt- och sortimentutveckling.

Villkoren i nyemissionen är 1;2, vilket innebär att två befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 7,50 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 25 november och första dag för handel i aktien exklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 26 november. Teckningstiden löper från 1 december till 15 december och handel med teckningsrätter sker den 1 december till 11 december.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Peckas Naturodlingar

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Peckas Naturodlingar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev