Pegroco-bolaget Nordisk Bergteknik ska se över kapitalstruktur, aviserar förvärv

Nyhet

Pegroco-bolaget Nordisk Bergteknik ska se över kapitalstruktur, aviserar förvärv

Under fredagsmorgonen har det kommit in två pressmeddelanden från investmentbolaget Pegroco Invest angående dess portföljbolag Nordisk Bergteknik.

Det som nämns i dessa pressmeddelanden är att Nordisk Bergteknik tänker genomföra en strategisk översyn av kapitalstrukturen, som kan utmynna i en riktad nyemission eller notering inom 12 månader, samt att bolaget förvärvar Prospekteringsteknik i Norrland för 57,5 miljoner kronor.

Om Nordisk Bergteknik väljer nyemissionen kommer denna att stärka bolagets finansiella ställning och fortsatt stödja den expansiva tillväxten i Norden, heter det. Bolaget har anlitat Carnegie som finansiell rådgivare i samband med översynen.

Vad gäller förvärvet så handlar det om ett Skellefteå-bolag som tillhandahåller geotekniska undersökningar åt kunder inom prospekteringsindustrin.

Prospekteringsteknik i Norrland sysselsätter över 80 personer och har en omsättning på cirka 140 miljoner kronor.

”Vi ser mycket fram emot möjligheten att kunna förvärva Protek. Det är ett bolag med lång erfarenhet och gott renommé i branschen. Protek blir en del av vår företagsgrupp Nordisk Bergteknik, något som stärker vårt totala erbjudande till marknaden och kvalificerade kunder i Norden”, säger Andreas Christoffersson, vd för Nordisk Bergteknik.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev