Nyhet

Penser

Penser Access höjer motiverat värde för Bokusgruppen till 60-61 kr (55-57)

Bokusgruppen lämnade en bra första rapport som noterat bolag, bedömer Penser Access i en uppdragsanalys daterad den 19 juli. Aktien började handlas på First North den 4 juni efter en utdelning till aktieägarna i Volati.

Bokusgruppen inledde tillvaron som noterat bolag med att leverera en tillväxt på 12 procent i
andra kvartalet i årstakt. Samtidigt förbättrades även underliggande ebita, i det säsongsmässigt svaga andra kvartalet, till -17,3 miljoner kronor från -35,8 miljoner kronor i andra kvartalet i fjol. Tillväxten var försäljningsmässigt jämnt fördelad med ökningar på 13 procent i butik och 11 procent i onlinekanaler

Ett underliggande resultat vilket visar på betydande förbättringar på årsbasis, ett övrigt sortiment som successivt adderas till Akademibokhandeln Online, samt tecken på att kunderna kommer tillbaka till Akademibokhandeln Butik i takt med att restriktionerna lättar är alla tecken som pekar åt rätt håll. Bolagsledningen gav även ett konfident intryck vid kvartalspresentationen, bedömer banken.

"Vi justerar upp våra prognoser något efter rapporten, som indikerar en snabbare återhämtning än vad vi har väntat oss tidigare. Vi räknar nu med att försäljningen i butik är oförändrad i år (tidigare -15 procent), samt att onlinekanaler växer 15 procent (tidigare 22 procent). Motiverat värde, som baseras på en kassaflödesvärdering, höjs till 60-61 kronor per aktie (55-57)", skriver Penser Access.

https://mfn.se/a/penser-access/en-bra-forsta-rapport-som-noterat-bolag-for-bokusgruppen

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bokusgruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bokusgruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt