Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Permascand

Permascand avser genomföra en nyintroduktion på First North

Permascand, som är en teknikdriven tillverkare av elektrokemiska lösningar, avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq First North Premier Growth Market. Det framgår av ett pressmeddelande.

Permascands styrelse och ledning samt huvudägaren Norvestor VI anser att det är en lämplig tidpunkt att bredda aktieägarbasen och ansöka om en notering på First North.

Ankarinvesterare är Länsförsäkringar Fondförvaltning, Ram One för fonderna Ram One och Ram Equity Long Short och SEB Investment Management som har åtagit sig att förvärva aktier för högst 275 miljoner kronor till en värdering av samtliga aktier i bolaget efter erbjudandet på upp till 2,0 miljarder kronor.

Erbjudandet förväntas omfatta befintliga aktier som erbjuds av säljande aktieägare och nyemitterade aktier som tillför bolaget 300 miljoner kronor före emissionskostnader. Permascand avser att använda nettolikviden för att återbetala banklån i syfte att öka bolagets finansiella flexibilitet och främja fortsatt tillväxt.

Permascand grundades 1971 och hade 2020 en omsättning på 415 miljoner kronor med ett justerat rörelseresultat om 65 miljoner kronor.

Bolaget har följande finansiella mål på medellång sikt:
* Uppnå en genomsnittlig organisk tillväxt om minst 25 procent per år
* Leverera en rörelsemarginal på mer än 25 procent
* Nettoskuld i förhållande till ebitda ska inte överstiga 2,0 gånger. Denna nivå kan tillfälligt komma att överskridas i samband med förvärv.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Permascand

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Permascand

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt