Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Permascand

Permascand spikar noteringsvillkor

Permascand, som är en teknikdriven tillverkare av elektrokemiska lösningar, har spikat sina villkor inför en notering på First North. Första handelsdag är beräknad till den 4 juni.

”Med noteringen på Nasdaq First North Premier Growth Market tar vi nästa steg i vår utveckling där vi fortsätter att leverera lönsam tillväxt genom att kapitalisera på snabbväxande marknader som drivs av megatrender som hållbarhet. Vi har redan upplevt ett stort intresse från investerare som ser potentialen i vår teknikplattform och vi ser fram emot att välkomna nya aktieägare på vår fortsatta resa”, säger vd Peter Lundström i en kommentar.

Teckningskursen i listningsemissionen är satt till 34 kronor, vilket ger ett börsvärde på tech-bolaget om cirka 2 miljarder kronor. Anmälningsperioden är 28 maj till 3 juni både för privata och institutionella investerare.

I samband med noteringen säljs cirka 14,8 miljoner aktier, varav omkring 8,8 miljoner är nya aktier. Aktieposten motsvarar 25,1 procent av bolaget efter emissionen. Den existerande ägaren Norvestor VI säljer i samband med noteringen cirka 6 miljoner aktier. Totalt väntas företaget dra in 300 miljoner kronor i färskt kapital, före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption. Ledningen kommer att ha en lockup på 360 dagar.

Fonderna RAM One and RAM Equity Long Short, Länsförsäkringar Fonder samt SEB Investment Management har förbundit sig att teckna aktier motsvarande upp till 275 miljoner kronor.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Permascand

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Permascand

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt