Permascand spikar noteringsvillkor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Permascand spikar noteringsvillkor

Permascand

Permascand, som är en teknikdriven tillverkare av elektrokemiska lösningar, har spikat sina villkor inför en notering på First North. Första handelsdag är beräknad till den 4 juni.

”Med noteringen på Nasdaq First North Premier Growth Market tar vi nästa steg i vår utveckling där vi fortsätter att leverera lönsam tillväxt genom att kapitalisera på snabbväxande marknader som drivs av megatrender som hållbarhet. Vi har redan upplevt ett stort intresse från investerare som ser potentialen i vår teknikplattform och vi ser fram emot att välkomna nya aktieägare på vår fortsatta resa”, säger vd Peter Lundström i en kommentar.

Teckningskursen i listningsemissionen är satt till 34 kronor, vilket ger ett börsvärde på tech-bolaget om cirka 2 miljarder kronor. Anmälningsperioden är 28 maj till 3 juni både för privata och institutionella investerare.

I samband med noteringen säljs cirka 14,8 miljoner aktier, varav omkring 8,8 miljoner är nya aktier. Aktieposten motsvarar 25,1 procent av bolaget efter emissionen. Den existerande ägaren Norvestor VI säljer i samband med noteringen cirka 6 miljoner aktier. Totalt väntas företaget dra in 300 miljoner kronor i färskt kapital, före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption. Ledningen kommer att ha en lockup på 360 dagar.

Fonderna RAM One and RAM Equity Long Short, Länsförsäkringar Fonder samt SEB Investment Management har förbundit sig att teckna aktier motsvarande upp till 275 miljoner kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Permascand

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Permascand

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt