Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Probi

Probi ökade försäljningen och resultatet under första kvartalet

Probiotikabolaget Probi redovisar ökad omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan, ihop med högre vinst.

Omsättningen steg 8,6 procent till 171,3 miljoner kronor (157,8). Justerat för valutakurseffekter var ökningen 20 procent.

Den klart största regionen Americas växte med 6 procent, medan EMEA och APAC växte med 19 respektive 5 procent.

Ebitda-resultat blev 47,1 miljoner kronor (29,9), med en ebitda-marginal på 27,5 procent (18,9).

Det förbättrade rörelseresultatet berodde till största delen på en ökad försäljning men även på lägre rörelsekostnader, enligt bolaget.

Rörelseresultatet blev 30,1 miljoner kronor (11), med en rörelsemarginal på 17,6 procent (7,0).

Resultatet efter skatt blev 22,6 miljoner kronor (10,7), en ökning med 111,2 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 1,99 kronor (0,94), vilket innebär en ökning med 111,7 procent mot föregående år.

Vd Tom Rönnlund skriver i en kommentar till rapporten att Q1 var en god start på 2021, och påpekar att EMEA stod för sitt starkaste kvartal någonsin.

"Efter ett år med pandemin har intresset för egenhälsa kanske aldrig varit större än nu. Vi önskar samtidigt att vi så snart som möjligt ska återgå till en mer normaliserad situation. Jag är övertygad om att det vi har fått se under senaste året har skapat ett genuint ökat intresse för hälsoprodukter och att Probi är helt rätt positionerat för den utvecklingen", säger bolagschefen som upprepar att tillväxtagendan ligger fast.

Probi, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning171,3157,88,6%
EBITDA47,129,957,5%
EBITDA-marginal27,5%18,9%
Rörelseresultat30,111173,6%
Rörelsemarginal17,6%7,0%
Nettoresultat22,610,7111,2%
Resultat per aktie, kronor1,990,94111,7%


http://media.finwire.com/media/FWM005E35D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Probi

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Probi

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.