Nyhet

Profilgruppen

Profilgruppen ökar omsättning och mångdubblar vinsten i andra kvartalet (uppdatering)

(uppdatering avser vd-kommentar)

Aluminiumprofilbolaget Profilgruppen mångdubblade vinsten i det andra kvartalet.

Omsättningen steg 71,3 procent till 542,6 miljoner kronor (316,8). Den främsta orsaken till
intäktsökningen är att leveransvolymerna har ökat med cirka 66 procent till 10 975 ton (6 600) aluminiumprofiler. Volymökningen bidrar till ett högt kapacitetsutnyttjande i den nya produktionsanläggningen.

Rörelseresultatet blev 48,4 miljoner kronor (1,4), med en rörelsemarginal på 8,9 procent (0,4).

Resultatet före skatt var 46,9 miljoner kronor (5,9). Resultatet efter skatt blev 37,2 miljoner kronor (4,7). Resultat per aktie hamnade på 4,69 kronor (0,54).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 20,8 miljoner kronor (51,3).

”Första kvartalets starka efterfrågan från samtliga kundsegment höll i sig under andra kvartalet. Den utökade produktionskapaciteten har kommit väl till pass när hela verksamheten har gått för högtryck. Vårt mål är att serva våra kunder på bästa sätt med hög leveransprecision, vilket varit en utmaning under de senaste månaderna. Hela verksamheten har verkligen tagit sig till nästa nivå och levererar mer än någonsin tidigare. Ansträngningarna syns i kvartalets rörelseresultat som är det högsta hittills”, säger vd Fredrik Zöögling i en kommentar.

Under utsikter skriver bolaget följande.

"Branschorganisationen EA:s prognos ger stöd för förväntningar om fortsatt hög efterfrågan, samtidigt som nuvarande marknadspris på aluminium ger stöd för mycket höga lagereffekter under resten av året."

I april var utsikterna följande.
"Vi ser en fortsatt god orderingång och förväntar oss leveransvolymer i nivå med första kvartalet, med likartad produktmix, under resten av året. De höga råvarupriserna innebär en fortsatt positiv lagereffekt."


Profilgruppen, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning542,6316,871,3%
Rörelseresultat48,41,43 357,1%
Rörelsemarginal8,9%0,4%
Resultat före skatt46,95,9694,9%
Nettoresultat37,24,7691,5%
Resultat per aktie, kronor4,690,54768,5%
Kassaflöde från löpande verksamhet20,851,3-59,5%


http://media.finwire.com/media/FWM0062C0F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ProfilGruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ProfilGruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt