Nyhet

Prostatype Genomics faller med 13 procent i premiärhandeln på First North

Prostatype Genomics började idag den 3 november att handlas på Nasdaq First North. Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades. Bolaget tillfördes 37,5 miljoner kronor före emissionskostnader och fick 1 400 nya aktieägare.

Prostatype är ett gentest som finns tillgängligt för patienter och behandlande urologer som ett kompletterande beslutsunderlag inför frågeställningen behandling eller inte behandling av prostatacancer.

Bolaget emitterades units, där varje unit bestod av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption. Teckningskursen var 9,65 kronor per unit och aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 8,50 kronor som högst betalt och 6,998 kronor som lägst betalt. Klockan 10:00 var senast betalt 7,39 kronor. Aktier för 2,3 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag.

Teckningsoptionen handlas samtidigt till 1 krona senast betalt. Värdet på en unit motsvarar därmed 8,39 kronor, vilket är 13 procent lägre jämfört med teckningskursen på 9,65 kronor för en unit.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Prostatype Genomics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Prostatype Genomics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt