Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Qiiwi

Qiiwi Games förvärvar majoritetsandel av Playright Digital Entertainment

Spelutvecklingsbolaget Qiiwi Games förvärvar 63,75 procent av den brittiska spelstudion Playright Digital Entertainment som utvecklar hyper casual-spel. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen om 540 000 dollar är fördelad i två etapper där första etappen innebär att Qiiwi förvärvar 46,75 procent av aktierna för 450 000 dollar. De resterande 17 procenten av aktierna förvärvas för totalt 90 000 dollar och betalas till 60 procent med nyemitterade vederlagsaktier i Qiiwi samt 40 procent kontant betalning. De nya vederlagsaktierna innebär en utspädning om 0,16 procent av befintliga aktieägare.

Om Playright skulle uppnå en genomsnittlig månadsomsättning över tre månader som överstiger 420 000 dollar ska Qiiwii förvärva resterande 36,25 procent av företagets aktier för 500 000 dollar. Om omsättningsmålet inte skulle nås på 24 månader har Qiiwii en exklusiv option att förvärva aktierna ändå för maximalt 250 000 dollar.

Qiiwii ska framöver agera som publicist för Playrights speltitlar samt förse företaget med resurser och expertis inom flera olika affärsområden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qiiwi Games

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qiiwi Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt