Nyhet

Raysearch

Raysearch väntas göra minusresultat i fjärde kvartalet

Medicinteknikbolaget Raysearchs nettoomsättning i det fjärde kvartalet förväntas uppgå till 160 miljoner kronor (234) medan rörelseresultatet beräknas landa på -16 miljoner kronor (22). Det framgår av preliminära siffror.

Covid-19-pandemin har fortsatt haft en negativ inverkan på bolagets omsättning och resultat under fjärde kvartalet, främst genom att order har fördröjts.

"Därtill har vi inte uppfyllt samtliga kriterier för att kunna redovisa intäkter för flera stora order som vi erhöll i slutet av året samt för två kontrakt avseende vårt nya behandlings-styrsystem RayCommand som lanserades i december. De huvudsakliga leveranserna för dessa kontrakt har skett och intäkterna beräknas istället kunna redovisas gradvis under helåret 2021", säger bolagets vd Johan Löf.

Trots utmaningarna på kort sikt är man positiva inför framtiden. Den finansiella ställningen beskrivs som mycket stark, samtidigt som det underliggande behovet av effektiva mjukvarulösningar för cancerbehandling är oförändrat. Efterfrågan väntas normaliseras till tidigare nivåer när pandemin klingat av.

Bokslutskommunikén släpps den 23 februari.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om RaySearch Laboratories

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien RaySearch Laboratories

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt