Redsense Medical kallar till extra stämma den 18 december för att godkänna avtal med närstående
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redsense Medical kallar till extra stämma den 18 december för att godkänna avtal med närstående

Aktieägarna i medicinteknikbolaget Redsense Medical kallas till extra bolagsstämma fredagen den 18 december i Halmstad. På grund av rådande pandemi kommer bolagsstämman hållas utomhus.

Styrelsen föreslår att stämman godkänner ingående av avtal med närstående. Redsense Medical har den 20 november ingått ett omstruktureringsavtal med det helägda dotterbolaget Odinwell samt Nestero Holding. Enligt omstruktureringsavtalet kommer dotterbolaget även ingå ett licensavtal med Nestero.

Bolagets vd Patrik Byhmer äger via bolag Nestero till 50 procent och han anses därför ha ett betydande inflytande i Nestero. Mot bakgrund av detta och att han är gift med bolagets styrelseledamot Susanne Olausson anses Nestero utgöra en närstående till Redsense.

Omstruktureringsavtalet med tillhörande licensavtal innebär i huvudsak följande. Dotterbolaget och Nestero åtar sig att ingå ett licensavtal avseende patentfamiljerna 6 och 7 där sårvårdsdelarna ska utvecklas i dotterbolaget och Nestero ska ha exklusiv rätt till allt annat nyttjande av patentfamiljerna 6 och 7.

Enligt omstruktureringsavtalet ska Nestero tillhandahålla dotterbolaget konsulter för utvecklingen av sårvårdsdelarna i patentfamiljerna 6 och 7. Dotterbolaget åtar sig att erlägga arvode till Nestero för konsulternas arbete att utveckla sårvårdsdelarna i patentfamiljerna 6 och 7. Om Nestero vid utvecklingen av sårvårdsdelarna i patentfamiljerna 6 och 7 uppnår vissa mellan dotterbolaget och Nestero definierade delmål har Nestero rätt att erhålla teckningsoptioner med rätt till teckning av aktier i dotterbolaget vid tre tillfällen.

Styrelsen uppskattar att omstruktureringsavtalet motsvarar ett värde om 5,1 miljoner kronor, baserat på det arvode som kan utgå till Nestero för utfört arbete. Styrelsen uppskattar att det tillhörande licensavtalet för närvarande inte har något fastställt värde men att det potentiellt kan ha ett värde i framtiden om Nestero säljer produkter eller tjänster som inkluderar immateriella rättigheter från patentfamiljerna 6 och 7. I sådant fall ska Nestero ersätta dotterbolaget med en viss procent av den nettovinst som Nestero gör vid en sådan försäljning.

Styrelsen i Redsense Medical föreslår att stämman beslutar att godkänna att det helägda dotterbolaget Odinwell får överlåta teckningsoptioner till Nestero Holding. Bolagets vd Patrik Byhmer äger via bolag Nestero till 50 procent.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Redsense Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt