Saga Diagnostics tecknar utvecklingsavtal med Astra Zeneca - Börskollen

Nyhet

Saga Diagnostics tecknar utvecklingsavtal med Astra Zeneca

Lundabaserade Saga Diagnostics och läkemedelsbolaget Astra Zeneca har ingått ett avtal om att utveckla analysmetoder. Det framgår av ett pressmeddelande från Saga.

Inom ramen för avtalet kommer Saga Diagnostics att utveckla unika SAGAsafe dPCR-analysmetoder för att detektera specifika metylerade DNA sekvenser för analys av vävnads- och liquid biopsy-prover, heter det.

"Vi har valt att samarbeta med Saga på grund av prestandan som den ultrakänsliga SAGAsafe-teknologin erbjuder och möjligheten att skräddarsy mycket komplexa dPCR-analysmetoder för att tillfredsställa de mycket höga analytiska standarder som vi eftersträvar. Vi ser fram emot att utforska detta nya område tillsammans med Saga", kommenterar James Hadfield, Director Epigenomics, Oncology Translational Medicine, Oncology R&D, AstraZeneca.

Saga använder sig av liquid biopsy-metoder och molekylärgenetisk testning och fokuserar på monitorering av cancerpatienter. SAGAsafe är en patenterad förbättring av digital PCR som uppges möjliggöra en 100-faldigt ökad känslighet jämfört med konkurrerande metoder.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev