Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sarsys-Asft

Sarsys-Asft minskar omsättningen och redovisar förlust i Q3 - negativ påverkan från pandemin

Friktionsmätningsbolaget Sarsys-Asft redovisar minskande omsättning och negativt resultat i tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen sjönk 64,9 procent till 7,3 miljoner kronor (20,8).

Rörelseresultatet blev -2,1 miljoner kronor (5,8).

Resultatet före och efter skatt var -2,3 miljoner kronor (5,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,19 kronor (0,47).

Likvida medel uppgick till 1,5 miljoner kronor (2,8).

Bolagets vd Fredrik Graflind uppger att det försämrade resultatet härleds till coronapandemins effekter, då flygplatsägarna helt stoppat sina investeringar 2020, vilket fått genomslag i Sarsys-Asfts orderböcker under 2021.

Orderingången har varit lägre än väntad samtidigt som bolaget har utmaningar med leveranstiderna av komponenter från underleverantörer.

"Det är en näst intill omöjlig uppgift att bedöma marknadsutvecklingen eftersom den styrs av pandemins utbredning och intensitet. Min uppgift som vd är att försöka balansera den förhoppningsfullt kortsiktiga utmaningen med låg orderingång och betydande förluster och bedömningen att det trots allt finns en mycket stor potential i vår marknad i närtid där vår ytterst kompetenta medarbetarstab är av stort värde att hållas intakt", kommenterar Graflind.

Graflind ser att lättade restriktioner under tredje kvartalet lett till att säljare och servicetekniker kunnat resa och besöka kunder till större grad, vilket är positivt för bolaget.
"Sammantaget ser jag framför mig en mycket gynnsam utveckling för vårt företag dock med
reservation för pandemins oberäkneliga konsekvenser!", avslutar Graflind.

Sarsys-Asft, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning7,320,8-64,9%
Rörelseresultat-2,15,8
Rörelsemarginal27,9%
Resultat före skatt-2,35,3
Nettoresultat-2,35,3
Resultat per aktie, kronor-0,190,47
Likvida medel1,52,8-46,4%


http://media.finwire.com/media/FWS006A490-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SARSYS-ASFT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SARSYS-ASFT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt