SEB Corporate Bond ökade 1,9 procent i juli - förvaltarna bibehåller sin neutrala till positiva syn på kreditmarknaden

Nyhet

SEB Corporate Bond ökade 1,9 procent i juli - förvaltarna bibehåller sin neutrala till positiva syn på kreditmarknaden

Fonden SEB Corporate Bond SEK - Lux steg 1,9 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 5,4 procent och är därmed bättre än index som har ökat 3,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Mikael Anttila, Xuli Qian och Staffan Fredholm.

Angående marknadens utveckling lyfter förvaltarna risken för att den makroekonomiska utvecklingen blir långsammare än tidigare väntat.

"Ett ökat antal fall av Covid-19 i flera amerikanska delstater visade på risken med att öppna
upp ekonomierna för snabbt. Dessutom har stora länder som Brasilien, Mexiko och Indien
fortfarande problem med att få bukt på spridningen. Följaktligen finns det risk för att den
makroekonomiska återhämtningen blir långsammare än vad marknaden förutspådde för
någon månad sedan", skriver förvaltarna.

Förvaltarna uppger att samtliga innehav vid månadsskiftet var valutasäkrade till svenska kronor. Fondens duration låg på 6,70 år, vilket var något lägre än för jämförelseindex. Även räntedifferensen över statsobligationsräntorna va r något lägre än för index.

Bland fondens största innehav vid månadsskiftet fanns exempelvis OP Corporate Bank, Amazon, Merck och Apple.

Inför framtiden uppger förvaltarna att man behåller sin neutrala till positiva syn på kreditmarknaden men med en viss övervikt mot starkare kvalitetsbolag.

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev