Nyhet

SEB Corporate Bond ökade 1,9 procent i juli - förvaltarna bibehåller sin neutrala till positiva syn på kreditmarknaden

Fonden SEB Corporate Bond SEK - Lux steg 1,9 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 5,4 procent och är därmed bättre än index som har ökat 3,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Mikael Anttila, Xuli Qian och Staffan Fredholm.

Angående marknadens utveckling lyfter förvaltarna risken för att den makroekonomiska utvecklingen blir långsammare än tidigare väntat.

"Ett ökat antal fall av Covid-19 i flera amerikanska delstater visade på risken med att öppna
upp ekonomierna för snabbt. Dessutom har stora länder som Brasilien, Mexiko och Indien
fortfarande problem med att få bukt på spridningen. Följaktligen finns det risk för att den
makroekonomiska återhämtningen blir långsammare än vad marknaden förutspådde för
någon månad sedan", skriver förvaltarna.

Förvaltarna uppger att samtliga innehav vid månadsskiftet var valutasäkrade till svenska kronor. Fondens duration låg på 6,70 år, vilket var något lägre än för jämförelseindex. Även räntedifferensen över statsobligationsräntorna va r något lägre än för index.

Bland fondens största innehav vid månadsskiftet fanns exempelvis OP Corporate Bank, Amazon, Merck och Apple.

Inför framtiden uppger förvaltarna att man behåller sin neutrala till positiva syn på kreditmarknaden men med en viss övervikt mot starkare kvalitetsbolag.

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt