Sensys Gatsos motiverade värde sänks till 1,5-1,6 kronor (2,0-2,1) hos Erik Penser Bank

Nyhet

Sensys

Sensys Gatsos motiverade värde sänks till 1,5-1,6 kronor (2,0-2,1) hos Erik Penser Bank

Trafiksäkerhetslösningsbolaget Sensys Gatsos motiverade värde sänks till 1,5-1,6 kronor (2,0-2,1) hos Erik Penser Bank efter att försäljningsestimat för 2022 har sänkts. Det framgår av en uppdragsanalys.

Prognoserna sänks med 24 procent på grund av att systemförsäljning förskjuts fram i tid. Analyshuset drar emellertid upp marginalprognoser med 1 procent.

- Vi justerar ner den långsiktiga EBITDA-marginalen i våra prognoser och lägger oss närmare Sensys Gatsos egen guidning på "minst 15 procent" för 2025. I takt med att Sensys Gatso alltmer utvecklas mot ett mjukvaruföretag de närmaste åren, ser vi potentialen till ett högre
motiverat värde baserat på multiplar från liknande företag, skriver EPB.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sensys Gatso

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sensys Gatso

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev