Nyhet

Shortcut

Shortcut Media och Dividend Sweden ingår avtal om ägarspridning och kapitaltillskott

Filmproduktionsbolaget Shortcut Media har ingått avtal med Dividend Sweden om en ägarspridning och ett kapitaltillskott på totalt 2,25 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Totalt kommer 750 000 Shortcut Media-aktier delas ut till Dividend Swedens aktieägare, samtidigt som Shortcut Media tillförs 2,25 miljoner kronor genom investeringen från Dividend Sweden.

Dividend Sweden tecknar därmed aktier i Shortcut Media för totalt 4,25 miljoner kronor som erläggs av en kombination av kontanter och kvittning.

Aktieägarutspädningen i Dividend Sweden väntas bli cirka 8,3 procent. Vidare väntas antalet aktieägare i Shortcut Media ökat väsentligt från dagens nivå på cirka 570 ägare.

Ägarspridningen och kapitaltillskottet sker i samband med Shortcut Medias förvärv av STARK film, som offentliggjordes i dag.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt