Smart Eye ökar intäkterna med något lägre förlust i andra kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Smart Eye ökar intäkterna med något lägre förlust i andra kvartalet

Smart

Teknikbolaget Smart Eye redovisar ökande intäkter under andra kvartalet 2021 jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade något.

Nettoomsättningen steg 22,5 procent till 16,9 miljoner kronor (13,8). Ökningen beror främst på högre försäljning inom affärsområde Research Instruments.

Rörelseresultatet blev -22,0 miljoner kronor (-22,9).

Resultatet efter skatt blev -22,0 miljoner kronor (-23,0). Resultat per aktie hamnade på -1,11 kronor (-1,52).

Likvida medel uppgår till 389,2 miljoner kronor per 30 juni.

Efter andra kvartalets slut erhöll bolaget fyra nya design wins från en befintlig kund, vilket aviserades den 29 juli.

- Trögheten inom bilindustrin gör det mycket mer troligt att OEM:er fortsätter beställa ett system från en befintlig leverantör, jämfört med att utsätta sig för den ansträngning det innebär att hitta en ny leverantör. I det här avseendet är fordonsindustrin tacksam att befinna sig i när man väl kommit in. Vi kan vänta oss många fler tilläggsbeställningar likt den här, kommenterar vd Martin Krantz i delårsrapporten.

- Samtidigt har vi sett att halvledarbristen påverkat några av våra kunder negativt, och några produktionsprojekt har inte vuxit i den takt vi väntat oss. Vi tror att denna effekt är övergående och att de stora OEM-tillverkarna kommer att ha löst dessa problem inom kort. Under 2020 minskade världens bilproduktion på grund av coronaviruset och i år är återhämtningen inte så hög som den kunnat vara om det inte vore för bristen på elektroniska komponenter.

- Ett väldigt positivt resultat från andra kvartalet är att vi är tillbaka på en stadig tillväxt inom Research Instruments. Vi kan nu se en tillväxt på 60 procent, och kundaktiviteten är på rekordnivåer. Det verkar som om kunderna återigen är redo att forska i laboratorier med hjälp av eye tracking-utrustning. Vi räknar med ytterligare medvind under resten av året.

- Vår eftermarknadslösning för marknaden för fordonsflottor, AIS, har också påverkats av halvledarkrisen, men vi har nu säkrat nyckelkomponenter för resten av året. Vi har för närvarande fullt upp med att testa systemen tillsammans med kunder, med målet att leverera större volymer under hösten.

- Under 22 år i branschen har vi aldrig förr upplevt en period av så intensiv konsolidering som just nu. När marknaden för DMS är så fragmenterad som den är för närvarande, tror vi att konsolideringen av marknadens aktörer är oundviklig. Smart Eye har tagit ett beslutsamt och strategiskt steg framåt och tar ett fast grepp om framtiden genom att slå oss samman med Affectiva, avslutar Martin Krantz.

Smart Eye, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning16,913,822,5%
Rörelseresultat-22,0-22,9
Nettoresultat-22,0-23,0
Resultat per aktie, kronor-1,11-1,52


http://media.finwire.com/media/FWS0064D31-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt