Nyhet

Smart Eye ökar omsättning och minskar förlusten - märker av en ökande efterfrågan

Smart Eye redovisar ökande omsättning och minskad förlust under det tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 23,6 procent till 15,2 miljoner kronor (12,3). Försäljningsökningen beror främst på ökande licensintäkter inom Automotive Solutions.

Rörelseresultatet blev -12,8 miljoner kronor (-23,6). Rörelsens kostnader är lägre än föregående år till följd av corona-relaterade åtgärder.

Resultatet efter skatt blev 12,9 miljoner kronor (-23,7).

Resultat per aktie hamnade på -0,85 kronor (-1,57).

Bolagets vd Martin Krantz skriver i rapporten att Smart Eye upplevde en låg marknadsaktivitet i första halvan av kvartalet, vilken sedan ljusnade i september. Den större delen av hela resultatet kommer från september.

"Vi fortsätter att märka av en ökande efterfrågan och ser positivt på marknadsläget för forskningsprodukter för fjärde kvartalet", skriver Krantz.

Smart Eye, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning15,212,323,6%
Rörelseresultat-12,8-23,6
Nettoresultat12,9-23,7
Resultat per aktie, kronor-0,85-1,57

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt