Nyhet

Spectracure

Spectracure rapporterar något högre förlust i första kvartalet, nya vd:n imponeras av fokuset

Forskningsbolaget Spectracure redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -4,7 miljoner kronor (-3,7). Ökningen i rörelsekostnader är främst relaterat till personalkostnaderna på grund av antal fler anställda.

Resultatet före skatt var -4,8 miljoner kronor (-3,8), i likhet med det efter skatt. Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,04).

Likvida medel uppgick till 152,9 miljoner kronor (50,6).

Den nya vd:n Johan Folkunger skriver i en kommentar till rapporten att de första veckorna på posten har gått fort, varit intensiva och mycket intressanta.

"Jag har haft möten med alla medarbetare, för att sätta mig in i tekniken, den kliniska studien och de samarbeten som drivs samt även fört diskussioner med styrelsen. Jag imponeras av den målmedvetenhet och det engagemang jag möter och min bild av bolaget, vårt nuläge och vårt fokus, på kort respektive lång sikt börjar ta form", kommenterar bolagschefen.

Vd:n har under kvartalet noterat skriverier i media som är delvis relaterade till Spectracure, men menar att de inte har någon koppling till Spectracures faktiska position idag eller framtida potential.

Spectracure, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-4,7-3,7
Resultat före skatt-4,8-3,8
Nettoresultat-4,8-3,8
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,04
Likvida medel152,950,6202,2%


http://media.finwire.com/media/FWS005FCAB-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SpectraCure

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SpectraCure

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt