Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Star Vault och Metacon bästa aktierna 2020 på NGM och Nordic SME, Multidocker, Bluelake och Willak sämsta aktier

NGM Equity och Nordic SME bjöd på flera kursvinnare under 2020, där tio aktier noterade uppgångar på 100 procent eller mer. Det visar en granskning av kurslistorna under nyårshelgen.

Bästa aktierna var spelutvecklingsbolaget Star Vault som klättrade 346 procent, tätt följt av energiteknikbolaget Metacon som avancerade 344 procent. Därefter följer luftreningsbolaget Lightair som ökade 285 procent, fastighetsbolaget Nischer Properties med 278 procent och
mineralutvecklingsbolaget Grängesberg Exploration som ökade 229 procent.

Bästa aktierna 2020

BolagFörändring procent
Star Vault B346
Metacon344
Lightair285
Nischer Properties278
Grängesberg Exploration229
Zordix B180
Fortnox175
Spintso165
Attama134
Coegin Pharma111

Det fanns även här flera kursförlorare under 2020, åtta aktier noterade kursfall på 50 procent eller mer. Sämsta aktierna var Multidocker som föll med 78 procent följt av Bluelake Mineral och Willak som bägge sjönk med 70 procent.

Sämsta aktierna 2020
BolagFörändring procent
Multidocker-78
Bluelake Mineral-70
Willak-70
Raybased-69
Meltron-67
Tectona Capital B-58
Obducat B-56
Sustainable Energy Solutions-56

Siffrorna är hämtade från Millistream. Siffrorna inkluderar inte utdelning men är justerade för företrädesemissioner och inlösen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt