Starka kvartalsrapporter drev utvecklingen - DNB Renewable Energy retail ökade 10,9 procent i augusti

Nyhet

Starka kvartalsrapporter drev utvecklingen - DNB Renewable Energy retail ökade 10,9 procent i augusti

Fonden DNB Renewable Energy retail A steg 10,9 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Christian Rom.

Bland innehaven som under augusti bidrog positivt fanns Sunrun, Renewable Energy Group, First Solar, Cornerstone och Huntsman.

Angående Sunruns kurslyft nämner förvaltaren skogsbränderna i Kalifornien, som orsakade störningar i elledningar på flera håll i staten. Detta drev enligt Rom upp efterfrågan på alternativa energilösningar, vilket inkluderar system för solenergi.

Renewable Energy, First Solar samt Cornerstone släppte i augusti kvartalsrapporter som förvaltaren menar slog marknadens förväntningar.

Negativa bidragsgivare blev Longyuan, REX, Enel, Concord och SSE.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Enel, Huntsman och Renewable Energy med portföljvikterna 5,88, 5,42 respektive 5,41 procent.

Störst geografisk allokering hade fonden vid tidpunkten mot Nord- och Sydamerika (47 procent vikt) samt Europa (42 procent).

DNB Renewable Energy retail A, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent10,9
Fond i år, förändring i procent6,5

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev